Y axis does not move

Questions/answers/discussion about initial setup of your CNC Shark

Moderators: sbk, al wolford

Y axis does not move

Postby BurnsasaurusRex » Fri Dec 28, 2018 9:01 pm

Hello to all and thank you for welcoming me to your group. Long story short, my shop bought a Shark HD4 last year and no one touched it so I took it out and starting setting it up and the second I did that my bosses told me to become the expert in CNC. I got everything connected, but when I go to manually move the y-axis it doesn't move. Z and X move fine. I have tried restarting and I was sure that the controller was powered down before disconnecting the axis cables. Full disclosure, Wednesday was the first time I'd ever touched a CNC machine so I am as green as they get. Please help, or point me in the right direction. Thank you all:)
BurnsasaurusRex
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 26, 2018 7:26 pm
Location: Virginia Beach, VA

Re: Y axis does not move

Postby tonydude » Sun Dec 30, 2018 8:37 am

Look under the bed. There is a coupling connecting the motor with the ball screw, make sure the setscrew is tight, sometimes they loosen up.

Tony
Buffalo,NY

"What will matter is not what you bought but what you built; not what you got, but what you gave”

Aspire 9.518, photo vcarve, cnc mako shark extended bed, control panel 2.1
tonydude
 
Posts: 1509
Joined: Tue Aug 17, 2010 9:23 am
Location: Buffalo,NY


Return to Setting up the Shark

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests